Skip to content

Baby shower Dekorace: Jak zorganizovat a vyzdobit oslavu narození dítěte

 

V této sekci se společně podíváme na jednu z těch nejelegantnějších party pro budoucí maminky a tatínky. Jedná se sice o americkou tradici, která se ale poslední dobou stává populární také v dalších zemích světa. Nejprve si vysvětlíme, co to vlastně oslava baby shower je, jak by měla její organizace probíhat a především jakou výzdobu na oslavu narození dítěte použít. Uspořádejte svému dítěti ten nejlepší večírek na světě!

Co je to baby shower?

Baby shower je oslava narození nového dítěte. Ačkoliv se jedná o tradici pocházející ze Spojených Států, zkušené matky předávaly novým matkám užitečné rady o těhotenství a mateřství již před mnoha staletími.

Baby shower je tudíž party pro matku dítěte, kterou organizují její přátelé či rodina. Tradičně se tedy jedná o událost pro ženy. V současnosti se však těchto party účastní více a více mužů – oba rodiče nyní organizují party se svými blízkými k oslavě jejich příchozího dítěte.

Tyto party se běžně konají v posledním trimestru těhotenství. Na party se rodičům předávají užitečné dárky, zatímco si hosté užívají sladkých dobrot a hrají nejrůznější hry. Tradice této oslavy se však můžou v závislosti na zemi měnit.

Jak zorganizovat oslavu Baby Shower?

Při organizaci oslavy narození dítěte musíte myslet hned na několik věcí.

  • Výroba a odeslání pozvánek: Nejprve je nutné na vaši party pozvat přátele a rodinu. Můžete si vyrobit své vlastní jednoduché a roztomilé pozvánky, kam uvedete datum, čas a místo oslavy. Také musíte samozřejmě nějak zajistit, aby se tyto pozvánky dostaly k hostům.
  • Příprava občerstvení: Tyto party se většinou odehrávají odpoledne, takže určitě připravte něco sladkého. Muffiny, sladké pečivo, jednohubky nebo dort. K pití můžete podávat vodu, slazené nápoje, teplé nápoje atd. Vše nachystejte na pěkné nádobí podobných barev, které budou odpovídat vámi zvoleným dekoracím. Talíře, kelímky, ubrusy, ubrousky… Vše může ladit. Ve Funidelii najdete vše, co budete na dekoraci této party potřebovat, plus něco navíc (například stojan či krabičky na košíčky a dort).
  • Hrajte s hosty hry: Hraní her s hosty je na oslavách narození dítěte běžnou aktivitou. Téma her je zcela na vás, ale většinou se jedná o něco s těhotenstvím. Mezi obvyklé hry patří například hádání velikosti těhotenského bříška, kdo rychleji vypije sklenici nápoje, nebo kvíz se zaměřením na těhotenství a děti.

Velmi důležité jsou také samozřejmě dekorace. Měly by být jednoduché, ale zároveň zábavné. U nás jich najdete opravdu spoustu. Dokonce jsme se rozhodli, že dekoracím na oslavy narození dítěte věnujeme samostatnou kategorii.

Dekorace na oslavu baby shower

Při přípravě dekorací na oslavu baby shower si užijete spoustu legrace. Výzdoba je tou NEJDŮLEŽITĚJŠÍ součástí této party a u nás ve Funidelii najdete opravdu širokou nabídku dekorací. Máme opravdu vše potřebné k tomu, aby byla vaše party dokonalá. Pojďme se nyní společně podávat na jednotlivé kroky, podle kterých byste měli postupovat. Zde je vše, co budete potřebovat:

  • Vyberte barvy: Nejprve bude nutné zvolit barvy, které budou na vaší party převažovat. Můžete se držet klasických barev pro děti: růžová pro holku a modrá pro kluka. Pokud se vám tento nápad nezamlouvá, můžete se poohlédnout po dekoracích v různých barevných kombinacích. Vhodné je zvolit barvy neutrální, jako je například bílá, fialová, žlutá… V každém případě pro vás máme v nabídce všechny dekorace, které budete na svou party potřebovat.

    • K výzdobě použijte balónky: V místnosti můžete zavěsit různé druhy balónků s vtipnými zprávami, jako je na příklad „It‘s a Girl“, „It‘s a Boy“ nebo něco neutrálnějšího, jako je například „Baby Shower“. Můžete také použít růžové a modré balónky „Boy“ či „Girl“. Další dobrou volbou je použít balónky s vybraným jménem dítěte.

    • Výzdoba stolu: Klasické talíře, kelímky, ubrusy a ubrousky jsme již zmínili. Navíc ale můžete použít také speciální dekorativní prvky, mezi které patří například stojan na dort, stolní dekorace, barevné figuríny atd.

    • Závěsné dekorace a girlandy: Nezapomeňte také po místnosti, kde se bude slavit, rozvěsit dekorativní girlandy. Na výběr je z opravdu mnoha možností. Od neutrálních girland, které s vaší party barevně ladí, po více specifické girlandy. Vyberte si například girlandu s textem „BABY SHOWER“, meta závěsné kovové transparenty či závěsné dekorace „It‘s a Boy“ nebo „It‘s a Girl“.

    • Vyrobte hostům dárky: : Ačkoliv víme, že to budou především hosté, kdo budou vyrábět dárky pro budoucí rodiče, výroba dárků pro hosty může být vhodným gestem, díky kterému si tuto oslavu hosté zapamatují. Budete na to potřebovat krásné dárkové krabičky. Můžete zvolit neutrální puntíkované krabičky nebo něco unikátnějšího, jako jsou například dárkové krabičky ve tvaru kočárku.

    • Dokončete výzdobu své oslavy narození dítěte dekorativními ornamenty: Zavěšením extra dekorativních ornamentů posunete výzdobu vaší oslavy o úroveň výš. Můžete také použít nálepky (naše oblíbené) nebo unikátní závěsnou knihu pro hosty, kde se budou moci hosté podepsat a zanechat vašemu dítěti nějakou zprávu.

Party Gender Reveal

Tento moderní trend tkví v tom, že žádný z hostů nemá ponětí, o jakou oslavu se vlastně jedná. Rodiče celou oslavu zorganizují a hostům poté odhalí pohlaví svého dítěte.

Organizace a dekorace probíhá podobně, jak jsme již výše popsali. Jediným rozdílem je, že se více soustředí právě na pohlaví dítěte. Můžete však vytvořit i neutrální prostředí a odhalení pohlaví dítěte nechat až na samotný závěr, například jako odměnu za nějakou hru. Možností je opravdu mnoho!

It’s a… baby!