Skip to content

Jak se převléct za klauna?

Jak se převléct za klauna?

Vítejte v cirkusu Funidelia! Pokud byste se rádi proměnili v klauna, jste u nás na správném místě. Pomůžeme vám navrhnout ten nejlepší klaunský kostým! Ať už se jedná o kostým na Karneval či Halloween, klaunský kostým sje vždy sázkou na jistotu. Poradíme vám, jak si vybrat vhodný kostým, jak se jako klaun nalíčit a jaké důležité doplňky byste měli použít. Dokonce vám také řekneme, jak se proměnit ve zlého klauna zabijáka, který je strašidelným postrachem všech party!
Ačkoliv se klauni vyskytují především v cirkuse, věříme, že malého klauna si v sobě nosíme my všichni (ačkoliv tomu někdo nemusí věřit). V současnosti klauny, kteří by rozdávali úsměv a smích, ve městě moc často nepotkáte.

Proč se ale za klauna nepřevléct a nedělat si ze všeho legraci? Určitě si užijete spoustu legrace, protože si troufnete i na takové kousky, na které byste v běžném oblečení ani nepomysleli.

Inspirace pro váš klaunský kostým

Pro klaunské kostýmy máme opravdu spoustu možností. U nás ve Funidelii totiž najdete kostýmy pro celou rodinu – pro chlapce, muže, ženy… Dokonce i klaunské kostýmy pro miminka. Stačí si jen vybrat ten kostým, který se vám líbí nejvíce. A že je z čeho vybírat:

    • Kostým cirkusový klaun: Jedná se o nejrozšířenější klaunský kostým. Cirkusový klaun většinou nosí volné kalhoty a velká trička, která na první pohled zaujmou svými výstředními barvami. K tomuto kostýmu si můžete obléct vestu, kšandy, motýlka, klobouk a samozřejmě také velké boty. Mezi doplňky, na které byste určitě neměli zapomenout, patří zejména barevná paruka a velký červený nos. Tyto kostýmy elegantní klaun či kostým klaun pro dívky jsou skvělými příklady cirkusových klaunů.

    • Kostým harlekýn: Harlekýni jsou postavy, které pochází z italského divadla „Commedia dell‘arte“ z 16. století. Harlekýni se oblékali do outfitů sešitých z různých kusů oblečení. Postupem času se jejich outfit vyvinul do černobílého kostkovaného obleku.

    • Kostým šašek: Šašci zastávají vesměs stejný koncept jako harlekýni, akorát jsou zábavnější a energičtější. Jednalo se o klauny, kteří bavili středověké krále a šlechtice. Běžně se oblékali do poutavého vícebarevného oblečení a typická pro ně byla velká čepice s bambulkou.

    • Slavné kostýmy klaun: Existuje mnoho slavných klaunů, kteří se stali prostřednictvím kina a televize slavnými. Jako příklad můžeme uvést Pennywise z filmu „To“, Krustyho ze Simpsonových či Batmanova Jokera.
      Najdete u nás kostým klauna z filmu „To“ v červenobílém harlekýnském stylu, ale také klasický kostým Pennywise s celotělovým žlutým oblekem a černofialovozelenou vestou.

      To samé platí také pro Jokera. Máme k dispozici kostým Joker z filmu Temný rytíř, pro který je typické fialové sako se zelenou vestou, ale také kostým Joker z filmu Sebevražedný rozdíl, který je spíše v pouličním stylu.

Klaunský make-up

Nedílnou součástí klaunského kostýmu je bezesporu make-up.

V tomto tutoriálu se můžete naučit, jak se na další kostýmovou party namalovat jako klaun. Budete potřebovat vhodný make-up set klaun, který by měl obsahovat různé barvy (především bílou, pokud se chcete namalovat na cirkusového klauna).

Tajemstvím klaunského make-upu je základ z bílé barvy, kterou byste měli nanést na celý obličej. Až poté byste na tuto základní vrstvu měli nanášet další barvy: oči by měly být velké a výrazné a nezapomeňte také na velký úsměv (může být i strašidelný, pokud chystáte převlek vražedného klauna).

Klaunské kostýmy a doplňky

Klaunský kostým se většinou skládá z volného oblečení poutavých barev. Klauni často nosí vesty, dlouhé kravaty či motýlky a kšandy, které drží jejich kalhoty. Toto jsou nezbytné součásti dobrého klaunského kostýmu.

Klaunské paruky

Váš kostým bude vyžadovat vtipnou a barevnou klaunskou paruku. Nejlepší jsou paruky s barevnými kudrnatými vlasy. Na výběr máte z opravdu širokého množství klaunských paruk – od zábavných a vtipných až k těm děsivým a šíleným.

Klaunské boty

Znáte to pořekadlo, že klauni dokáží spát i ve stoje? Toto rčení vychází z obrovských bot, které klauni nosí, a díky kterým je pro ně takřka nemožné převrátit se. Nejsme si úplně jistí, jestli je to pravda, ale dobrý klaun by určitě měl mít vhodné klaunské boty.  Jsou nejen obrovské, ale také vtipné a vybrat si navíc můžete z klasické červené či jiných extravagantních barev.

Klaunský nos

V žádném případě nesmíte zapomenout na červený klaunský nos. Jedná se totiž o perfektní doplněk vašeho klaunského make-upu. K dispozici jsou nosy plastové, latexové nebo pěnové. Výběr je zcela na vás.

Finišujeme: klaunské doplňky

Klaunský kostým je vhodné zkompletovat použitím klasických klaunských doplňků, mezi které patří například kšandy, velká kravata, bílé rukavice či barevná buřinka s květinami.

Můžete také použít vtipné doplňky, jako je například květina stříkající vodu nebo řehtačku, kterou jistě nejednoho člověka překvapíte…

Klaunské kostýmy pro všechny

Klaunské kostýmy pro muže

Klaunské kostýmy pro ženy

Klaunské kostýmy pro chlapce a dívky

Klaunské kostýmy pro miminka

Děsivé kostýmy klaun zabiják

Na konec našeho článku vám ukážeme několik kostýmů zlý klaun zabiják. Tyto děsivé kostýmy klaun, harlekýn či šašek jsou ideální volbou na halloweenské party či party s hororovou tématikou.

Svému klaunskému kostýmu dodáte strašidelný vzhled přidáním zbraně a klaunské masky, která je vhodná především pro ty, kteří se nechtějí malovat make-upem.

Have fun!