Skip to content

Jak se převléct za piráta: Pirátské kostýmy, make-up, doplňky a další ⚔

Jo ho, jo ho pirátský život mám rád! Připravte se na své bárce vyplout vstříc mnohým dobrodružstvím v tom nejlepším pirátském kostýmu. Ukážeme vám, jak dosáhnout dokonalého pirátského vzhledu, a to včetně kostýmu, doplňků a vhodného pirátského make-upu.

S těmito pirátskými kostýmy, budete hvězdou jakékoliv kostýmové party a všichni budou prahnout po vašich historkách z plaveb napříč nebezpečnými oceány. Nejprve si však musíte dobře promyslet, jak ze sebe skutečného piráta udělat. Budete potřebovat make-up, kostým a samozřejmě i nějaké doplňky.

Inspirace pro autentický pirátský vzhled

Svět pirátů je široký a možností převleků je opravdová spousta. Stačit vám k tomu bude bílé tričko s nafouknutými rukávy, vesta, široké hnědé kalhoty a vysoké černé boty. Oblečení také můžete trochu potrhat, čímž mu dodáte autentičtější vzhled. Přece jen jste strávili dlouhé roky plavbou přes moře, což se muselo na vašem oděvu promítnout.

Piráti jsou mizerové s mnoha zkušenostmi z různých bitev, takže by rozhodně měli vypadat drsně a děsivě. Často mívají jizvy, nějaký druh zranění oka (často nosí pásku přes oko), háky místo rukou či dokonce dřevěné nohy. Piráti také často mívají dlouhé vousy, protože na jejich holení zkrátka není čas. Existují dokonce i piráti, kteří cestují s exotickými zvířaty z „Nového světa“. Jedná se například o papoušky, kteří celé dny vysedávají na jejich rameni.

Můžete se také inspirovat slavnými piráty Sedmi moří (opravdových či fiktivních), jako je například zlověstný Černovous, Kapitán Hook z Petra Pana, Jack Sparrow z Pirátů z Karibiku či Dlouhý John Silver z Ostrova pokladů.

Ve Funidelii najdete opravdu širokou nabídku pirátských kostýmů. Můžete také převléknout celou svou rodinu do převleků korzárů a bukanýrů. Najdete u nás kostýmy pro ženy, muže i děti. Dokonce i ti nejmenší členové rodiny se díky našim povedeným pirátským kostýmům pro miminka mohou na vaši pirátskou loď přidat.

Jak na perfektní pirátský make-up?

Nejdůležitější je mít na to ty správné produkty. Patří mezi ně různobarevný make-up, tekutý latex a falešná krev, které vám pomohou vytvořit zranění a jizvy…

K dosažení nelítostného pirátského vzhledu vám doporučujeme udělat si na tváři několik jizev. K vytvoření realistických jizev jsme si pro vás připravili následující návod.

      • Krok 1: Realistické jizvy můžete vytvořit s pomocí tekutého latexu.

      • Krok 2: Naneste jej štětečkem na pokožku a nechte uschnout. Po několika minutách se dostaví kýžený efekt.

      • Krok 3: Různými barvami či odstíny hnědé, červené a fialové zranění vybarvěte. Veprostřed jej udělejte temnější a na okrajích světlejší. Pokud chcete, můžete k němu také přidat trochu falešné krve, která mu dodá odporný hnisavý vzhled.

      • Krok 4: A to je vše. Úspěšně jste vytvořili stylovou pirátskou jizvu. Nebojte se, jedná se pouze o make-up.

V tomto videu se můžete podívat na celý proces vytvoření tohoto pirátského make-upu.

Pirátské kostýmy a důležité doplňky

Jak na realistický pirátský make-up, kterým na následující pirátské party všechny oslníte jsme si již řekli. Nyní se budeme soustředit na hlavní doplňky, kterými svůj pirátský outfit perfektně zkompletujete.

Dlouhé vlasy a vousy

Žádný skutečný pirát nemá čas starat se o svůj vzhled – především o vlasy a vousy… Skoro každý pirát má dlouhé vlasy a vousy si málokdy holí – koneckonců jako i spousta mužů v současné moderní době. Součástí vašeho pirátského kostýmu by tedy měla být i vhodná paruka či falešné vousy.

Pirátské šátky na hlavu či na krk

Piráti často nosí šátky na hlavu či na krk, které většinou zakrývají celou hlavu.

Pokud si nejste jistí, jak si šátek na hlavu uvázat, zde je návod, jak na to.

Pirátské klobouky

Pirát by nebyl pirátem bez svého klobouku. Pirátské klobouky by měly být dostatečně velké a nejčastěji bývají v černé či hnědé barvě s různými ozdobami. Vybrali jsme pro vás dva příklady: klobouk s lebkou a deluxe klobouk se zlatými ozdobami.

Háky, pásky přes oko a dalekohledy…

K dokonalému pirátskému převleku vám zbývá pouze několik doplňků… Tyto doplňky váš kostým vhodně doplní a dodají mu realističtější vzhled. Mezi vhodné doplňky určitě patří hák, černá páska přes oko nebo třeba dalekohled, náhrdelníky či prstýnky.

Zbraně

Piráti jsou vždy připravení na jakékoliv nebezpečí, které je na otevřeném oceánu může potkat. Vždy tedy s sebou mají dýky, meče či pistole. Pokud chcete být dobrým pirátem, ke svému kostýmu si musíte pořídit také nějakou zbraň (samozřejmě falešnou).

Kostým Jack Sparrow a Piráti z Karibiku

Tento článek o perfektním pirátském kostýmu by nebyl kompletní bez zmínky legendárního Jacka Sparrowa, protagonistu populární ságy Piráti z Karibiku. Jack je odvážný, nepředvídatelný a trochu šílený pirát, který ve svém životě zažil spoustu dobrodružství i katastrof, za které byl často osobně odpovědný.

Za Jacka Sparrowa se může převléct opravdu každý. Máme totiž k dispozici kostýmy Piráti z Karibiku pro všechny věkové skupiny. Pro osobitý převlek Jacka Sparrowa nesmíte zapomenout na červený šátek na hlavu, dredy a Jackovy slavné vousy s dvěma copánky. Použijte také černý make-up na oči, kterým tak dodáte na pronikavosti. Ze všeho nejdůležitější je však naučit se stejně pohybovat. Jack Sparrow je totiž charakteristický svým bezstarostným a nepředvídatelným stylem.

Yoo hoo, Yoo hoo… A pirate’s life for me!