Skip to content

Jak se nalíčit jako skutečná princezna

Pokud jste princeznou a akorát to o vás ostatní neví, využijte další kostýmovou party k tomu, abyste se všem ukázala ve svém pravém světle. K „proměně v princeznu“ vám bude stačit make-up princezny a hezký kostým.

V tomto článku vám ukážeme, jak dosáhnout skvělého vzhledu princezny. Pomůžeme vám také s make-upem, díky kterému se budete cítit dokonale.

Inspirace pro váš outfit princezny

Mezi oblíbené princezny patří například Disney princezny. Pokud chcete, můžete se převléct za Disney princeznu! Proměňte se v Belle, Malou mořskou vílu Ariel, Sněhurku, Popelku, Elsu z Ledového království, Lociku či Vaianu.

Pokud nejste fanouškem Disney, můžete se samozřejmě převléct také za jiné slavné princezny. Což takhle princezna Leia ze Star Wars, Peach (roztomilá princezna, kterou rád zachraňuje Mario), princezny ze Středověku, arabské princezny či či jiné pohádkové princezny?

Make-up pro princezny

U nás ve Funidelii myslíme na všechno, takže u nás mimo kostýmů najdete také make-up, díky kterému je opravdu jednoduché proměnit se v kohokoliv. V našem webshopu najdete make-up sety v různých barvách, které obsahují pudry, černé tužky, štětečky a třpytky. K dispozici jsou také další doplňky, které můžete použít k výrobě falešných zranění, jizev a protéz na Halloween.

Pro make-up skutečné princezny postupujte takto:

  • Krok 1: Naneste na tvář vrstvu čiré barvy (bílá, béžová). Naneste pudr.
  • Krok 2: Černou tužkou vyznačte oblast kolem očí a naneste oční stín jemné barvy. Je vhodné, když tato barva ladí s barvou šatů, které hodláte použít. Zvolenou barvu můžete pod očima a obočím kombinovat s další neutrální barvou (např. bílá).
  • Krok 3: Použijte konturovací tužku ke zvýraznění řas. Naneste masku.
  • Krok 4: Na tváře a špičku nosu neste oranžový či růžový ruměnec. To vám dodá sladký a andělský vzhled.
  • Krok 5: Naneste hnědý oční stín na řasy a zvýrazněte je.
  • Krok 6: Okraje rtů si namalujte tmavší barvou (např. tmavě červená) a poté použijte odpovídající rtěnku.

V tomto tutoriálu můžete vidět, jak na make-up Elzy z Ledového království. Tyto tipy se vám budou hodit, až se budete připravovat na další kostýmovou party.

Jak by měl vypadat kostým princezny? Důležité doplňky

První a zároveň nejdůležitější věcí, bez které se žádná princezna neobejde, jsou krásné šaty. Z pravidla se jedná o dlouhé šaty s velkou sukní, ale můžete klidně zkusit také odvážnější verzi s kratší sukní. Šaty mohou být jakékoliv barvy, ale nejčastěji se používá bílá, modrá, růžová či žlutá, kterou proslavila Belle z filmu Kráska a Zvíře. Šaty musí být oslňující a musí upoutat pozornost všech.

Šaty středověkých princezen by měly být sametové a na vrchu více upnuté (na styl korzetu). Arabské princezny se oblékají jinak a místo šatů často nosí blůzy a kalhoty. Jejich outfit také často obsahuje turban či závoj, který zakrývá jejich tvář.

Diadém či koruna

Asi nejdůležitějším doplňkem každé princezny je třpytivá koruna, diadém či čelenka ve zlaté či stříbrné barvě. Přidat můžete také vhodný náhrdelník, kterým svůj kostým princezny pozvednete o úroveň výš.

Boty

Střevíčky s vysokým podpatkem nejsou nikdy špatnou volbou, a to především, ladí-li s barvou šatů. Můžete se ale také například nechat inspirovat botami princezny Lei.

Paruka

Pro kostým princezny je také důležitá krásná paruka s dlouhými vlasy. Princezny mívají vlasy kudrnaté či zvlnění a jejich účes bývá zpravidla komplikovaný a v žádném případě jednoduchý. Důrazně proto doporučujeme koupit si paruku princezna.

Have fun!