Skip to content

Karnevalové trendy na rok 2020: nejlepší kostýmy na Karneval

Karneval je za rohem a vy už určitě přemýšlíte o úžasném Karnevalovém kostýmu který každého překvapíů.
Skupinové kostýmy, kostýmy pro páry nebo rodinné kostýmy…Od klasiky jako jsou například kostýmy pirátů, po inovativní nápady inspirované nejnovějšími televizními filmy a seriály, jako například Money Heist.
Abyste zjistili o Karnevalu ve vaší zemi trochu více, připravili jsme tento článek, ve kterém se podíváme na letošní karnevalové trendy. Doufáme, že se inspirujete a vzrušující noc si užijete!

Jaká je průměrná cena za karnevalový kostým?

Od tradičního karnevalu v Českém Krumlově až po masopust ve Vortové u Hlinska (což je oblast zájmu vyhlášení UNESCO).
V České Republice je mnoho míst, kde se slaví karneval, například v Praze na Letné.
Zatímco průměrná cena karnevalového kostýmu je 1.075 CZK, tato částka se liší podle regionů. Regiony, kde si můžete koupit karnevalové kostýmy zahrnují Prahu, Jihomoravský a Moravskoslezský kraj.

Nejoblíbenější karnevalové kostýmy v roce 2020

Vybírání dokonalého karnevalového kostýmu je složitý úkol.Choosing the perfect Carnival costume is a difficult task. Do you go for something classic or something fashionable?
Nejoblíbenější téma kostýmů v minulém roce byla série Money Heist a téma červených overalů a masky Dalího. Letos ale vidíme trendy jinak.

1. Zvířata: Karneval bude divočina

Pokud chcete klasiku, naše zvířecí kostýmy jsou vždycky sázka na jistotu. Existuje spousta různých kostýmů zvířat, ze kterých můžete vybírat. Některé jsou příjemné a hřejivé, dokonalé pro únorovou zimu, jako například tyto overaly Kigurumi a Onesies do kterých zachumláte celé tělo.

2. Star Wars: galaktické kostýmy

Star Wars kostýmy jsou už několik posledních let jedním z nejoblíbenějších trendů, který si zamilovali malí i velcí, které zasáhla nostalgie po původních epizodách a postavách.
Tato franšíza je o letošním karnevalu jedna z nejoblíbenějších, což má samozřejmě souvislost s nejnovějším filmem ságy o Skywalkerech – “Vzestup Skywalkera” v loňském prosince, stejně jako spuštění nové televizní série “The Mandalorian” od Disneyho, kde se seznámíte s postavami jako Baby Yoda. Ty se samozřejmě staly okamžitě hitem.

3. 20. létas: Kabaret, Charleston, Šantán a gangsteři

Kabaretní oblečení– černé pruhované obleky a lodičky, střapce a barevná boa, to je jen několik možností kostýmů a doplňků, které si můžete vybrat na stylový kraneval. Přeneste se do divokých 20.let a doby Velkého Gatsbyho, nebo si představte sami sebe na ulicích Birminghamu jako autentický Peaky Blinder. V této historické době je všechno možné.

4. Ledové Království: kostýmy, které vás ohromí

Pohádka Ledové Království byla uvedena v roce 2013 a od té doby se Elsa s Annou staly jedněmi z nejoblíbenějších princezen u holčiček a starších dívek. Nyní, s uvedením Ledového Království 2 na konci roku 2019 se kostýmy Ledového království opět mezi dětskými kostýmy na karneval vyšvihly na hvězdné příčky.

5. Středověk: kostýmy pro cestování v čase

Karneval nám vždy bude připomínat minulé časy vojáků a šašků. Možná i proto jsou středověké kostýmy jedny z nejoblíbenějších, alespoň v České Republice, alespoň pro letošní rok.
Gentlemani, dámy, králové a královny…to vše je odrazem epického období historie.

Nejoblíbenější dětské kostýmy na karneval

V České Republice se zdá, že děti preferují kostýmy, které souvisejí s filmy a komixy.
Ti nejmenší se rádi oblékají za klasická zvířátka.

O trochu starší děti dávají přednost postavám z oblíbených sérií jako Star Wars, Harry Potter nebo pejsci z Tlapkové Patroly.
I když samozřejmě každý kluk i holka mají své vlastní oblíbené hrdiny.

Kostýmy pro chlapce

Chlapci dávají přednost tématům, souvisejícím s filmem a s komixy. Pro uvedené nového filmu ze světa hvězdných válek Episode IX: Vzestup Skywalkera v prosinci loňského roku se stal velmi oblíbenou postavou na karnevalu Kylo Ren.

Mezi oblíbenými karnevalovými trendy v předchozích letech najdete také kostýmy Chase a Marshalla z Tlapkové Patroly, a kostýmy Spidermana.

Kostýmy pro dívky

A i když mezi trendy stále dominuje Harry Potter s hábity a magickým světem, letos se na výsluní dostanou i kostýmy Elsy a Anny díky uvedení Ledového království 2. To bude mezi dívkami během karnevalu skutečně velký hit.

Nejoblíbenější karnevalové kostýmy pro dospělé

Dospělí dávají obecně přednost klasickým tématům, nikoli filmovým a seriálovým. Vintage kostýmy na témata jako jsou například 20.léta, středověk jsou mezi karnevalovými převleky stálicí. A abychom neopomněli ani televizi a kino, Star Wars budou letos jistě velmi populární.

Karnevalové kostýmy pro ženy

České ženy mají poměrně rozdílný vkus, alespoň pokud se týká kostýmů. Mají tendence upřednostňovat obecnější témata, jako jsou například šaty s třásněmi a k nim péřové boa, hippie kostýmy z doby zlatých šedesátých, nebo kostýmy středověkých dvorních dam.

Karnevalové kostýmy pro muže

Stejně jako ženy, i muži dávají přednost obecnějším tématům, pokud se týká kostýmů. Zvířecí kostýmy, kostýmy středověkých rytířů, cirkusových klaunů a hippie kostýmy, tyo všechno patří mezi favority.

Top karnevalové skupinové kostýmy a kostýmy pro páry

Je jen málo zábavnějších věcí, než se obléknout na karneval… s výjimkou obléknout se na karneval jako skupina. A “skupina může znamenat klidně manželský pár nebo celou rodinu, případně partu kamarádů…
Popusťte uzdu své fantazii a kreativitě! A pokud vám představivost schází… máme pro vás spoustu nápadů na ty nejlepší skupinové karnevalové kostýmy.

Pac-Man

Skupinový kostým, který funguje jak pro partu kamarádů, tak pro rodinu, která se chystá vyrazit na karneval. Pac-Man kostýmy jsou kostýmy na téma videohry, které jsou už několik let naprostým hitem. Dejte dohromady partu a zorganizujte skupinový kostým, kde jeden bude Pac-Man a zbytek bude skupinka strašidýlek ve stejných barvách, jaké jsou známé ze slavné hry: Pinky, Blinky, Inky a Clyde.

Pomáda

Pokud máte chuť na kostým pro páry, nebo dokonce pro skupinu kamarádů, co takhle zkusit slavný muzikál Pomáda? Taneční partneři v černé, oblečeni jako John Travolta a Olivia Newton John, skupina přátel s vysoko vyčesanými culíky, slunečními brýlemi a koženými bundami Pink Ladies, nebo parta kluků ze střední s napomádovanými vlasy. Máte inspiraci?

Dragon Ball

Oblékněte se jako Goku a Son Gohan coby skupina, nebo jako kostým pro tátu se synem. Spojte síly a oblékněte se do kostýmů postav z Dragon Ball jako je Goku, Vegeta, Master Roshi, Bulma, Mr Satan, Piccolo… A vyrazte na hledání Dragon Ballů.

Šmoulové

Když jste byli děti, taky jste milovali malé modré skřítky, kteří žili v houbách v lese? Pokud ano, tak příští skupinový kostým by rozhodně měl být na téma Šmoulích kostýmů. Taťka Šmoula, Šmoulinka, Gargamel…Stejně jako zbytek Šmoulů, pro malé i velké. Tihle maůlí modří panáčci budou na příštím karnevalu hitem!

Money Heist

Od chvíle, kdy Netflix spustil seriál Money Heist a oznámil další série, se postavy (v duchu moderního Robina Hooda) staly populární volbou pro skupinové kostýmy napříč generacemi.
Kostým Money Heist je snadný, vše co potřebujete je červený celotělový overal a samopal. A nezapomeˇmnte samozřejmě na masku Dalího – nezaměnitelný symbol celého úspěšného seriálu.

Doma vyráběné karnevalové kostýmy

Šikovní lidé si mohou vyrobit karnevalový kostým sami, ale vykouzlit domácí kostým úplně z ničeho může být trochu komplikované.
Většinou je ale jednodušší si ke kostýmu koupit prima doplňky . Dobře zvolený doplněk umí kostým pozdvihnout, a tak budete i s doma vyráběným kostýmem vypadat na karnevalu úchvatně.
Masky, paruky, líčení, barevné punčochy, tylové sukně, klobouky a čelenky, péřová boa, zbraně, brýle… Máme nekonečnou spoustu kostýmních doplňků které můžete využít a dotáhnout tak doma vyráběný kostým na karneval. Vyplatí se to, a zároveň se blýsknete.

I v případě, že nemáte ruční dovednosti, nebo máte napjatý rozpočet můžete karneval oslavit! Ten správný doplněk nebo levný kostým vám pomůže vypadat na příští party jako hvězda.

Have Fun!