Skip to content

Co darovat k Vánocům fanouškovi superhrdinů, seriálů nebo videoher

Vánoce se blíží a s tím i „bezesné noci“ při hledání dokonalého dárku pro vaše blízké. A darovat dárek, který někoho nadchne, není tak jednoduché.

Dárky vymýšlíme proto, abychom ukázali tomu, koho obdarováváme, jak moc je pro nás důležitý. Snažíme se překvapit originálním dárkem, něčím, co si ten druhý vždycky přál, něco, nad čím vyloženě zajásají a co by si sám pro sebe nikdy nekoupil.

Takže, přemýšlení o tom, co se komu líbí, je začátek vybírání „dokonalého dárku“.

Pokud potřebujete obdarovat někoho, kdo miluje superhrdiny, filmy a televizní seriály, videohry, nebo někoho, kdo zbožňuje poslouchání rockové a metalové hudby, máte štěstí. V současné době máme širokou škálu zboží pro fanoušky a sběratele tohoto typu značek a postav. A tato „geek věc“, která je „fanouškovským fenoménem“ každý rok narůstá s novými produkty, novými modely a novými značkami, které by si každý „fanoušek“ rád přidal do své sbírky.

Díky filmům se superhrdiny se komixový svět dostal do širšího povědomí veřejnosti, a dnes si může každý koupit tričko s motivem Batmana.

Star Wars fanoušci si mohou například připravit vafle ve tvaru helmy Darth Vadera. Každého hráče počítačových her může proměnit „lamu“ a pořídit si repliku růžového jednorožce s Fortnite.

“Potrhlíci“ se mohou zachumlat do šály v barvách oblíbené Bradavické koleje až přijde zima, a kdo zná sousloví „zima přichází“ a fandí Hře o trůny, Stranger things nebo třeba komixu Rick & Morty, může o dlouhých tmavých dnech rozšiřovat svoji sbírku předmětů s obrázky a větami svých oblíbených postav.

Dávejte pozor, protože v tomto článku vám prozradíme, jaké jsou nejnovější módní trendy a novinky, a jaké jsou nejlepší nápady na dárky pro fanoušky pro naprosto každý rozpočet.

Jaká témata mají lidé nejraději?

Harry Potter bylo v loňském roce vůbec nejoblíbenější téma na dárky během Vánočních svátků. Dokonce předstihlo i videohry jako je Minecraft, Disney téma, Star Wars nebo Superhrdiny.

Pokud hodláte darovat dárek dospělému člověku, není zde velký rozdíl mezi tím, která témata nejvíc oslovují ženy a muže. Harry Potter, Superhrdinové, Pokémon, Super Mario Bros a Hra o trůny, tato témata se líbí oběma pohlavím stejně. Nicméně, zatímco ženy dávají přednost Disneymu, The Legend of Zelda a Časiu na dobrodružství, muži mají raději Star Wars, Rick & Morty a Assassin’s Creed.

Na druhou stranu, děti mají mnohem rozmanitější chutě. Ačkoli Harry Potter, Superhrdinové od Marvelu nebo DC Comics, Disney a instalatér ze Super Mario Bros také vítězí u kluků i u holčiček, naši nejmenší také milují Tlapkovou patrolu, Kouzelnou Berušku, Pyžamasky nebo Fortnite.

Harry Potter: zboží, které nepochopí žádný „mudla“

Zboží s tématem nejslavnějšího čaroděje ze světa kouzel je naše nejoblíbenější možnost a také jedna ze značek s největším výběrem produktů: oblečení a doplňky, hrnky, župany, hábity a šály s motivy bradavicích kolejí, figurky a adventní kalendáře Funko Pop! a mnoho dalších sběratelských kousků, které sahají od hůlek hlavních hrdinů, osvětlených vitrín se zlatonkou s famfrpálu nebo třeba neviditelných plášťů, které vám umožní zmizet, až to bude zapotřebí.

Neexistuje žádný „Smrtijed“, který by odolal našemu Harry Potter merchandising!

Minecraft: dárky pro “zablokované”

Dětské publikum hraje o Vánocích samozřejmě hlavní roli a všichni, kdo si myslí, že tento typ dárku „není pro děti“, se velmi mýlí. Minecraft je spolu s Frtnite hrou, která má vůbec největší množství dětských fanoušků a hráčů, a během loňského roku obsadily první příčku mezi videoherami tituly, které se objevovaly pod stromečkem. Trend pokračuje už od začátku školního roku, kdy byl jedním z nejoblíbenějších témat, která se objevovaly na dětských školních pomůckách.

Batohy, čepice, trička a všechny druhy doplňků „z kostičkovaného světa“, jako jsou tašky nebo klíčenky patří mezi nejprodávanější výrobky mezi těmito značkami.

Superhrdinové: dárky pro hrdiny a padouchy

Pokud potřebujete dárek pro fanouška komixů od Marvelu nebo DC Comics, merchandising se superhrdiny jsou sázka na jistotu. V uplynulém roce díky premiéře “Avengers: Infinity War “(a Endgame v roce 2019), byly dárky od Marvelu naprostým triumfem mezi fanoušky superhrdinů.

Trička a mikiny, hrnky, čepice, župany…to jsou jen některé produkty, které byly nejoblíbenější volbou mezi dárky k Vánocům. Největší experti na superhrdiny si jistě užijí vinylové figurky Funko Pop! V nabídce jsou všechny postavy se speciálními edicemi kostýmů nebo filmů. Pokud chcete překvapit opravdového milovníka světa Marvelu nebo DC Comics…nadchnou vás sběratelské repliky: Infinity Gauntlet (nebo rukavice Iron Mana), maska Batmana …

Rick & Morty: dárky pro neuctivé

Pokud jste někdy někoho slyšeli říct “Wubba lubba dub”, je to proto, že je to fanoušek animovaného seriálu Rick & Morty. Pozor, to, že se jedná o komix neznamená, že je jen pro děti, vlastně v tomto případě nic není dále od pravdy. Absurdní, bláznivý humor a politicky nekorektní postavy způsobily, že o Vánocích 2018 se jednalo o jeden z nejoblíbenějších seriálů. A letos, s nedávnou premiérou 4. Série očekáváme, že se nadále bude řadit mezi nejoblíbenější značky, která uspěje mezi dárky pro mladé publikum.

Hrnky, speciální edice Funko Pop! figurek jako je Pickle Rick nebo Mad Max Rick, trička a mikiny s Rickovými nejoblíbenějšími hláškami a známými scénami ze seriálu, to vše patří mezi nejoblíbenější produkty.

Disney: dárky z nádherného kouzelného světa

Pokud existuje nějaká značka, kterou každý miluje, pak je to bezpochyby Disney. Tato firma je odborníkem na vytváření světa plného dárkových předmětů na motivy jejích klasických filmů (a v posledních letech navíc i premiér verzí těchto filmů se skutečnými herci „z masa a kostí“, jako byla například Popelka, Kráska a Zvíře nebo Aladdin).

V nabídce máme širokou škálu nejrůznějších Disney předmětů a dárků pro fanoušky každého věku a každého ze slavných filmů: Disney Princezny a padouchové (protože „zlobivé holky“ je také mají rády), Mickeyho a Minnie, Toy Story, Lví král …

Nejžádanější produkty jsou velmi pestré, od domácích potřeb jako jsou hrnky nebo sběratelské lampičky až po trička pro děti i dospělé.

Rozkošné jsou také plyšové hračky, které jsou nyní součástí Funko Pop! Jedny z nejoblíbenějších postaviček.

A nezapomínejme ani na nejmenší: školní potřeby jako jsou aktovky s kolečky i bez nich, penály, sešity…Letos s premiérou Ledového Království 2, která je v plánu před Vánoci, je v nabídce spousta předmětů s touto tématikou. Je jasné, že Anna a Elsa se objeví ve většině dětských přání, co najít pod stromečkem.

Po jakých dárkových produktech toužíte?

Na základě loňského prodeje během vánočního období jsme sestavili žebříček pěti výrobků, které se nejvíce líbily dospělým zákazníkům.

Harry Potter šála Nebelvír

Nejoblíbenější výrobek mezi Potrhlíky. V šarlatové a zlaté barvě, oficiálních barvách nebelvíru. A se štítem se lvem, znakem známé bradavické koleje Harryho Pottera.

Hrnek z pohádky Kráska a Zvíře

Nejroztomilejší, nejsladší a nejněžnější hrneček na čaj, který máme. Nechybí mu žádné detaily. Nejžádanější dárek pro každého fanouška Disney světa.

Zakletá růže z Krásky a Zvířete

Osvětlená vitrínka s růží, která zaklela Krásku a zvíře. Pokud chcete někoho obdarovat, udělejte to raději dřív, než opadá poslední kvítek.

Zelený batoh Creepy Creeper z Minecraftu

Praktický batoh na výlet neb exkurzi. Se spoustou kapes na poznámky, notebook, a dokonce i krumpáče.

Hrnek Rick & Morty který mění barvu

Hrnek, který je nejen velmi praktický, ale také originální. Obrázek změní barvu, pokud je do hrnku nalit horký nápoj.

Jak jsme řekli předtím, děti mají ve srovnání s dospělými trochu jiné preference.

Sada čepice a rukavic Harry Potter Nebelvír

Jestliže je šála s motivem Nebelvíru hvězdou mezi dospělými fanoušky Harryho Pottera, tento předmět byl nejoblíbenější mezi „nováčky“ v Bradavické škole.

Čepice Catboy z Pyžamasek

Pyžamasky jsou jedněmi z nejoblíbenějších superhrdinů mezi nejmenšími. Tato čepice zahřeje i při boji se zlým Romeem v rámci hry s kamarády.

Fortnite tanec tričko

Pokud je něco na Fortnite opravdu originální, jsou to jejich tanečky, které děti opravdu milují: “floss”, “dab”, “take the L” …

Školní aktovka Avengers

Malí fanoušci nejslavnější skupiny superhrdinů milují tuto aktovku, která jim přináší radost při každodenních školních povinnostech. Je na ní silný Captain America, Hulk nebo Thor. Jen připomínáme – tento batoh je nastavitelný.

Dětská mikina Batman

Pro milovníky Superhrdiny z Gotkamu není nic lepšího, než mikina, která umožní boj se zločinci i se zimním počasím. Kapuci s maskou Batmana si zamilujete.

Pokud potřebujete dárek pro někoho, kdo je fanouškem všech těchto značek, nebo někoho, kdo už zahájil svou sbírku, pak určitě oceníte oficiální repliky, které fanouška jistě potěší. Jsou to spolehlivé modely předmětů, používaných ve filmech nebo videohrách. Jsou to velmi exkluzivní předměty, které nejsou dostupné pro každého. A opět musíme říct, že repliky ze světa Harryho Pottera patří k nejoblíbenějším:

Kouzelnická hůlka Harryho Pottera

Říká se, že hůlka si vybírá svého kouzelníka, ale pravdou je, že nám se hůlky líbí. Máme pro vás autentickou hůlku Harryho Pottera. Protože nemá uvnitř pravé pero z kouzelného ptáka Fénixe, nemůžeme zaručit, že vaše kouzla budou fungovat. Ale rozhodně můžeme zaručit, že obdarovanému udělá tento dárek neskutečnou radost a užije si díky ní skvělé Vánoce.

Thanosova rukavice

Replika v životní velikosti se spoustou detailů, to je rukavice Infinity Gauntlet, kterou nosí ve filmu Infinity War. Má prsty s klouby, světlo a zvuk…něco, co každý fanoušek MCU s radostí přidá do své sbírky. Pro fanoušky MCU se jedná o tak cenný artefakt, že mizejí natolik rychle, že nestačíme doplňovat zásoby.

Fortnite tyč s duhovým jednorožcem

Stejně svěží jako duha je i tato tyč s jednorožcem, věrná replika jednoho z artefaktů, který je symbolem Fortnite. Nechybí mu žádné detaily a v případě že jednorožec není dostatečným důvodem, proč přidat tohoto jednorožce do hry, pak nezapomeňte, že se celý třpytí glitry a má kolečka, která se pohybují, aby bylo možné se prohánět po okolí na jednorožci!

Jaký je váš rozpočet?

Rozpočet je jeden z klíčových faktorů při výběru dárku. Někdy je to dokonce i pravidlem, například při obdarovávání dětí ve stylu „tajného ježíška“. Žádné obavy ale nejsou na místě, protože nabízíme spoustu “dárků pro geeky” které vyhoví každému rozpočtu a každé kapse.

Tady je několik nápadů.

Dárky za méně, než 450 Kč

Jestliže je váš rozpočet napjatý nebo budete hrát „tajného ježíška“ v kanceláři či s kamarády, máme několik návrhů na originální a vtipné dárky, které vám nevyprázdní kapsy.

Od doplňků a oblečení (klíčenky, ponožky, spodní prádlo, čepice…) až po domácí nebo kancelářské potřeby (polštáře, hrnky, Funko Pop! … ).

Za méně, než 450 Kč, naké najdete mnoho nápadů na dárky pro děti a to i pro ty úplně nejmenší, jako jsou například: trička nebo mikiny s kapucí, tužky, penály, sešity a batohy nebo pyžama…

Dárky do 900 Kč/h3>
Pokud máte o něco vyšší rozpočet a chcete pořídit zajímavý dárek, který bude neotřelý, máte spoustu možností jak překvapit. Podívejte se na dárky, které uspokojí každého geeka.

Speciální edice Funko Pop! figurek, šály nebo repliky hůlek pro „potrhlíky“, sběratelské figurky televizních seriálů, filmů a videoher, trička a mikiny, župany., kabelky a tašky, lampičky, kostýmy, šperky ke kostýmům, brašny, plyšové hračky…

A pokud chcete připravit geeky vánoční dárek, není nic lepšího, než některá z těchto vánočních mikin nebo „ugly sweaters“ které kombinují Vánoce s fenomenálními fanoušky. V poslední době jsou čím dál více v módě a žádný vánoční večírek s kolegy nebo s kamarády se bez těchto oblečků neobejde. Jsou na nich vánoční motivy nebo známé postavičky z videoher a filmů o superhrdinech, například Deadpool, Super Mario Bros nebo Pikachu.

Dárky za více než 900 Kč

Pokud pro vás rozpočet nepředstavuje žádný problém a chcete dát „velký dárek“, tato nabídka vás nadchne. Obzvlášť je navržená pro sběratele a opravdové fanoušky, které už neuspokojí tričko s oblíbeným filmem nebo videohrou.

Tady najdete nápady tak různorodé, jako originální: klasické stolní hry jako například Monopoly nebo Riskuj, inspirované Hrou o trůny, Stranger Things nebo kuchyňské přístroje, inspirované Rickem & Mortym či Star Wars, jako je toastovač s motivem Darth Vadera, adventní kalendář s Funko Pop figurkami, neviditelný plášť Harryho Pottera nebo repliku exkluzivní rukavice Infinity Gauntlet.

Náš “seznam přání“ na Vánoce

Pokud ale máte i po všech těchto nápadech na geeky dárky pro milovníky filmů, videoher nebo superhrdinů pochybnosti o tom, který vybrat, přinášíme vám náš „seznam přání“, založený na nejnovějších trendech na trhu. Určitě si vyberete!

Pro potrhlíky

Průhledná lampička se Zlatonkou, kterou Harry Potter chytá při hraní famfrpálu je dokonalý dárek, který ozdobí každou poličku.

Pokud potřebujete dárek pro fanouška Harryho Pottera, který má zároveň vánoční atmosféru, není nic lepšího, než rozzářit pokoj s pomocí Funko Pop!. Adventní kalendář s figurkami z Harryho Pottera je edice Great Christmas Dance, který se vždy koná v Bradavicích během 3 turnaje čarodějů!

A pro opravdové nadšence do Harryho Pottera nemůže ve sbírce chybět Moudrý klobouk. Vypadá jako opravdový originál z filmu. Do které koleje vás asi zařadí?

Pro ty, kdo vždycky toužili umět cestovat v čase, jsme nachystali dokonalou repliku přívěsku se strojem času, který nosí Hermiona. Nezapomeňte se vrátit o hodinu zpět po každém kole.

Pro milovníky Star Wars

S premiérou Epizody IX a několik dní před Vánoci padá na Star Wars fanoušky nostalgie. Nabízíme spoustu nejrůznějších uděláte a předmětů, souvisejících se „Sílou“, které by každý fanoušek Star Wars chtěl mít (bez ohledu na to, zda fandí původní nebo nové řadě).

Hřejivý župan ve stylu jedi nebo Yody je vždycky dobrá volba pro chladné, zimní dny, která udělá radost.

Na filmový maraton všech Star Wars dílů při čekání na Epizodu IX určitě potěší stroj na popcorn ve stvaru Temné hvězdy. Každého ohromíte!

A pro ty, kdo sní o dalekých galaxiích, máme dekorativní lampu ve tvaru helmy Darth Vadera.

Pro hráče

Pokud váš dárek cílí na fanouška Pokémonů, máme spoustu alternativ, které si zamilujete: hrnky s pokébaly, plyšové hračky Pikachu…dokonce i čepice Ash Ketchuma, pokud se považujete za „cvičitele Pokémonů“.

Pro „minecraftery“ se hodí batoh na všechny materiály, které ve hře nasbírají…nebo na cokoliv jiného, co budou chtít.

Pro milovníky Disneyho

Jestliže budete dávat dárky někomu, koho okouzlil svět Disneyho, vyberte „Ledové Království 2“. A to nejen nejrůznější zboží na motivy tohoto filmu, velmi trendy jsou také kostýmy. Film je jeden z nejočekávanějších premiér od roku 2015, kdy bylo oznámeno, že bude druhý díl, a je jasné, že nové šaty Elsy a Anny budou letošní Vánoce kralovat dopisům ježíškovi a objeví se v mnoha objednávkách.

V roce 2019 jsme ovšem byli svědky také toho, jak skvěle můžou vypadat klasické filmy od Disneyho, když je hrají herci z masa a kostí – například Aladdin nebo Lví král.

Kouzelný koberec z Aladdina také skvěle zapadne do domácnosti Disney fanouška, ale v této podobě vám přinášíme také originální ručník. Je plný barev a má dokonce i charakteristické střapce.

Pro ty, kdo si oblíbili Lvího krále a jejichž „životní koloběh“ zahrnuje každé ráno šálek kávy…není nic lepšího, než tento krásný hrnek se Simbou.

Dárky, které budou nezapomenutelné, jsou dozajista i tyto hrnky s paní Konvičkovou a Chipem z Krásky a Zvířete. Oblíbené postavy jsou ztvárněny tak autenticky a se spoustou detailů, že uvěříte, že mohou každou chvíli obživnout.

Zlobivý a přátelský, tak jako originál. To je plyšová hračka ve tvaru nejroztomilejšího mimozemšťana od Disneyho, Stitche.

Pro fanoušky superhrdinů a padouchů

Fanoušky, kteří už se nemohou dočkat dalšího filmu se superhrdiny možná uspokojí tento adventní kalendář s Funko Pop! figurkami od Marvelu! Každý den objevíte novou figurku některé z nezapomenutelných postav od Marvelu.

Fanouškům, kterým zlomil srdce konec filmu Endgame…rukavice Gauntlet od Ironmana vám možná pomůže se s výsledkem souboje smířit.

A pro ty, kdo dávají přednost klasickým komikovým figurkám udělá radost toto tričko s původními podobami Avengers.

Máme bezpočet nápadů a návrhů pro všechny druhy fanoušků. Pokud jste v tomto článku nenašli to, co jste hledali, zkuste si prohlédnout naši sekci geek dárků a merchandise.

Metodologie

Pro zpracování informací, poskytnutých v tomto článku jsme použili údaje o prodejích Funidelia zboží v listopadu a prosinci 2018 a 2019 v mnoha evropských zemích.